Job opening: PrintRoom is looking for an office manager!

Our organisation is taking big steps towards professionalisation. Therefore, we need an office manager with organisational skills and lots of love for what we do. We are looking for someone who speaks fluent Dutch and English. 

************************************************************************

PrintRoom is een non-profit organisatie voor small press en self-publishing. PrintRoom onderzoekt en belicht de hedendaagse experimentele strategieën van kunstenaars en ontwerpers die publishing als artistiek medium hanteren. We doen dit door het organiseren van tentoonstellingen, lezingen, boekpresentaties, performances, workshops en een publisher-in-residence programma. 

PrintRoom heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld van kunstenaarsinitiatief met een reizende, internationale en groeiende collectie kunstenaarspublicaties tot een dynamisch platform met een winkel en een werkplaats in het centrum van Rotterdam. In onze werkplaats hebben wij momenteel drie Riso-printers voor het drukken van boeken, zines, flyers, tijdschriften, posters en meer. PrintRoom bouwt op dit moment aan een vast team om de organisatie verder te professionaliseren.

Over deze functie

Samen met de zakelijk leider werk je aan een strakke financiële- en projectadministratie van PrintRoom. Je verzorgt alle in- en uitgaande facturen voor de winkel, de evenementen en de risowerkplaats. Je onderhoudt de algemene inbox en de (evenementen) kalender van PrintRoom en je bent verantwoordelijk voor het documentbeheer en de back-ups van de organisatie. Verder zorg je ervoor dat het kantoor bevoorraad is en ben je notulist bij de werkbesprekingen.

Je onderhoudt contacten met boekwinkels in onze niche en je zorgt ervoor dat onze publicaties worden aangekocht of in consignatie genomen. Andersom onderhoud je contacten met (internationale) publishers voor de aankoop van publicaties voor onze winkel en het programma. Dit doe je in nauw overleg met de artistiek directeur.

Voor de shop stuur je ons team van vrijwilligers aan. Je zorgt ervoor dat het rooster op orde is en je houdt de voorraad- en verkooplijsten bij. Samen met de vrijwilligers tel je elk jaar de inventaris. In de nabije toekomst stappen we over naar een nieuw softwaresysteem voor zowel de winkelvoorraad als onze grote collectie van kunstenaarspublicaties. Dit ga proces ga jij aansturen, uiteraard in nauwe samenwerking met de directie. 

Hier zijn we naar op zoek

  • Je hebt aantoonbaar administratieve, organisatorische en financiële kwaliteiten;
  • Je bent oplossingsgericht;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Je hebt affiniteit met artist publishing en de activiteiten van PrintRoom;
  • Je denkt actief mee over de toekomst van onze organisatie;
  • Je bent zelfstandig ondernemer, je hebt een eigen laptop en kunt werken vanuit huis (of eigen kantoor) en in PrintRoom.

Wat bieden we jou?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie. PrintRoom is een horizontale organisatie waar we binnen een klein team op een informele manier met elkaar om gaan. In deze functie werk je samen met een creatief team met een internationaal netwerk. 

In eerste instantie gaan we een opdracht aan voor 12 maanden met een proefperiode van 3 maanden. De intentie is om dat bij goed functioneren te verlengen. Wij bieden een overeenkomst op basis van 12 uur per week, 45 weken per jaar met piek- en dalmomenten. Werkdagen gaan in overleg. 

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief met CV uiterlijk 27 augustus  2021 naar hilde(at)printroom(dot)org t.a.v. Hilde Westerink onder vermelding van ‘Sollicitatie Office Manager’. Gesprekken vinden plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 september (week 36). De ideale startdatum is ca. 23 september 2021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s